HR INTERIM EN VERZUIM

Soms is er tijdelijke behoefte aan extra capaciteit of is er vervanging nodig. Sjenet van Buro Van der Plas kan als Manager HR of HR projectleider deze rol tijdelijk invullen. Haar aanpak is vanuit verbinding kijken wat nodig is en daarop acties uitzetten.
Door haar open houding, weet Sjenet snel het vertrouwen van medewerkers te winnen. Ze kijkt naar wat teams nodig hebben om met enthousiasme hun werk te kunnen doen en de juiste resultaten te kunnen neerzetten.

Sjenet kan makkelijk schakelen op alle niveaus. Of het nu gaat om een onderwerp agenderen voor een management bijeenkomst, een strategisch overleg met de bestuurder een teambijeenkomst leiden of een individueel gesprek voeren met een medewerker. Het gaat om mensen en resultaat.

Verzuim en Vitaliteit

Buro Van der Plas heeft veel ervaring in het leiden van verzuim en vitaliteitsprojecten.
In een aantal zorgsectoren waaronder Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg en Welzijn hebben we samen met managers gewerkt aan een nieuwe verzuimaanpak.
De focus van deze aanpak is gericht op Nabijheid, Afspraken op locatie en Verantwoordelijkheid bij de medewerker.

Een aantal elementen zijn:

  • Rapportages_Duidelijke overzichten die in een oogopslag duidelijk maken hoe het ervoor staat op een afdeling
  • Persoonlijk contact op locatie_Alle afspraken met de verzuimende medewerker vinden plaats op locatie. Wanneer het echt niet kan, is er videobellen
  • Driegesprekken_Manager, verzuimspecialist en medewerker hebben gezamenlijke gesprekken waarin heldere afspraken worden gemaakt¬†
  • Verantwoordelijkheid bij medewerker_Verantwoordelijkheid voor het herstelproces ligt bij de medewerker
  • Korte lijnen_Korte lijnen tussen medewerker, leidinggevende, verzuimspecialist als die er is, bedrijfsarts en HR

Door als betrokkenen intensief met elkaar samen te werken is het mogelijk het verzuimcijfer te laten dalen waardoor de druk in teams en daarmee de kans op uitval afneemt.
Daarnaast is er het kostenaspect, want minder verzuim maakt dat je meer overhoudt om te investeren in een prettig werkklimaat.

Wil je meer weten over deze aanpak of wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem gerust contact op

Vitaliteit

Het voorkomen van Verzuim wordt steeds belangrijker.
Door met teams in gesprek te gaan en de behoeften te peilen, wordt duidelijk wat er voor de medewerkers toe doet en wat voor hen een prettig werkklimaat is.

Bij Buro Van der Plas geloven we in de kracht van klein beginnen, successen vieren en uitbreiden. Geen grote en dure programma’s maar maatwerk dat recht doet aan de medewerkers en hen inspraak geeft. Daarbij is het goed te kijken naar de wensen van verschillende doelgroepen. Een oudere medewerker heeft vaak andere behoeften dan een jongere medewerker.

Samen met u kijken we naar de situatie in uw organisatie en denken met u mee hoe u een werkgever bent of wordt waar het voor medewerkers prettig werken is,

Meer weten over Interim HR of Verzuim en Vitaliteit?

BEZOEKADRES

Fokkerstraat 22
2811 ER Reeuwijk

MEER INFORMATIE

info@burovanderplas.nl

VOLG ONS

© Buro Van der Plas 2023
Privacy Policy